2008. április 29., kedd

Oda klán

A tegnapi srác és a mai csaj is az Oda klán címerével díszített ruhát visel. Véletlen?

2008. április 28., hétfő

Nyúzott modell

Szeptember elejéig nem lesz többet rajzórám se nekem, se még pár társamnak, szóval igazán jól jött, hogy megtaláltam a PoseManiacs siteot. Az benne a lényeg, hogy bőr nélküli emberekről vannak fent mozdulatok sok szemszögből, forgíthatóba, mindenhogy, szóval lehet rólluk rajzolni mindenféle pózt tökjól.

Ráadásul még kroki opció is van, hogy csak 30 másodpercig mutat egy képet és annyi idő alatt kell lekapni, meg vannak kézmozdulatok is, meg minden. Ha valaki elég alaposan böngészi végig, akkor még a fejlécen deszkázó szamurájt is megtalálhatja.

2008. április 21., hétfő

Kicsiképzô

Amúgy csináltam site-ot, mert kötelezô volt. Amúgy nem csináltam volna. Erre lehet megnézni, bár nem érdemes:

2008. április 18., péntek

Az összes mátyás oldal

Kész lettem a Mátyás királyos képregénnyel, be is küldtem, mostmár csak az eredményekre kell várni. Felrakom mégegyszer az egészet, mert változtatgattam rajta még egy keveset mindenhol:




Legközelebb asszem abból kéne filmet csinálni, hogy fut velem egy rossz szekér, utánna mintha jajszó szállna.

2008. április 15., kedd

A harmadik mátyás oldal

A mátyás-képregény négy oldalas lesz, a legutóbb posztolt volt a negyedik, a mostani pedig a harmadik, az aljára fel is van írva kicsi számmal.
Túl sötét lett, fôleg fent Mátyás feje, meg a lépcsôs képet nem is értem, miért próbáltam meg wacom táblával kiszínezni, azóta már neki ültem filcekkel helyesbíteni, majd felrakom azt is. Amúgy a szöveg itt is meglehetôsen nagy hülyeség. Most ez megy.

2008. április 14., hétfő

abudaivár

A harmdik oldal nagyon készül, itt van például egy kép (panel?) egyenesen az aljáról. Nem sikerült túl jól, kicsit sötét lett, meg talán zavaros is. Akartam rá még egy éppen bekanyarodó autót, de azt külön rajzoltam meg és aztán rárakva kicsit kilóg a lólába belôlle. Mindegy.

2008. április 13., vasárnap

"Vér ciki" Sztroganoff módra

Gondoltam, ránézek, mi lett a sorsa a Sztroganoffos videómnak az Indavideón. Legnagyobb örömömre jobbnál jobb kommentekkel gazdagították fôzéshez, környezetvédelemhez és humorhoz is konyító emberek.
Személyes kedvencem "A séf", aki kicsit hosszú kommenteket írt, de megéri végigolvasni:

"Vér ciki, ember! Ott kezdődik, hogy nem hús helyett készül ez az étel gombábal, hanem egyszerűen kihagyja belőle a húst, ugyanis gomba a Stroganoffban is van. Másodsorban aki pirosarannyal ízesít azok után, hogy egy vödör természetes alapanyagot használ, ráadásul egészségről papol a kotyvaléka kapcsán, annek a kezét levágnám. Harmadrészt nem kell Stroganoffot készíteni sem csalánból, sem almából, sem gombából meg árpagyöngyből, szójából és uborkavégből, ha nem tetszik a Stroganoff, nem kell enni

Negyedrészt zellerszár Stroganoffban? Ember, te készítettél már Stroganoffot? Mert uborka és kapribogyó például van benne, de amint látszik, fogalmad sincs róla. Úgyhogy válogasd meg, milyen receptből főzöl, és ha valami gasztrobarbár hülyeségével mindenképpen azonosulni kívánsz, ne tedd közszemlére, mert magadról állítasz ki bizonyítványt. És hagyjuk már ezt az ökörséget, hogy ételeket baszunk el és hamisítunk meg az egészség zászlaja alatt! Pacal nincs pacal nélkül, ahogy körömpörkölt sincs

padlizsánból, ha mindenképpen valaki elcseszett ételekkel kíván villantani, akkor legalább adjon a hülye ételének egy hülye nevet, ne plagizáljon olyan klasszikusokat, mint a Stroganoff. El a vegetáriánusok sápadt kezeivel a jól kitalált, nevet, rangot, becsületet szerzett ételektől! Ne piszkítsanak bele hülyeségeikkel meglévő értékekbe! Foglalkozzanak a saját dolgaikkal, ne meglévő értékek hamisításával, devalválásával! Húsételeket ne akarjanak hús nélkül készíteni!"

Az i-re a pontot pedig "A humorista" rakta fel:

"Melyik a legjobb gomba? BASZNI a vagonba!!!"

Csak azt nem értem, hogy ezek az emberek miért azonosítanak engem a videó fôszereplôjével, amikor a stáblistában világosan ki van írva, hogy az egy másik személy. Na mindegy.

Gyerünk!

Csak úgy tudtam rávenni az animációs tanáromat, hogy ne kelljen most azonnal újravágnom a Szekszujel Fhifhies filmet (csak majd érettségi szünetben), hogy megígértem, hogy csinálok gyorsan egy új filmet. Ötletem nem nagyon volt, ahogy látszik, mágis összejött három perc és két másodperc. A mátyáskirályos cuccokat pedig még csinálom, ha kész lesz a harmadik oldal, rögvest felrakom.

2008. április 7., hétfő

Az utolsó mátyás oldal

Mostmár az egész oldal kész, igazából csak a dialóguson törtem a fejem ennyi ideig. Elég nagy hülyeség lett, csakúgy, mint a korábbi párbeszédek a második oldalon.

2008. április 6., vasárnap

Itt a vég

Az utolsó oldalt is megrajzoltam a Mátyásos képregényhez, itt van belôlle az utolsó képkocka, mindenki okulására.

2008. április 4., péntek

A második mátyás oldal

Holnapra le kell adni a képregény felét, szóval nem törôdtem az elsô oldal hibáival, hanem öszedobta ma mosdik oldalt, ami szintén nem lett túl fényes, a háttereket például fotosopban rögtönzöztem egy pár perc alatt. Mivel már enyhén fáradt vagyok, így éjfél után fél órával, azt hiszem természetes, hogy véletlenül összemerge-ölve mentettem le a file-t, szóval kezdhetem majd elôrôl, ha javítani akarok rajta valamit.

2008. április 1., kedd

Az első mátyás oldal

Készen lettem a Mátyás-képregény nyitó oldalával. A vázlatokat most nem raktam fel, mert úgyse értené senki, csak az derülne ki belôlle, hogy négy oldalra tervezem. Ebbôl pedig az következik, hogy péntekre két oldallal kell készen lennem.

Ja és amúgy lecseréltem a Maseratit egy mazda Furaira.

Volt felvételi

Az iparon animációra:
Anim_mappa

meg formatervezô szakra:
Forma_mappa

az elôbbiben jutottam tovább. Amúgy emiatt volt mostanában kevesebb poszt.